Monday, November 23, 2009

Anugerah Kecemerlangan 2009

Salam.. Alhamdulillah, segala puji hanya bagi Allah yang telah mengurniakan kecemerlangan kepada anak-anakku di dalam peperiksaan akhir tahun mereka.

Pertama, Asma' yang bersekolah di PASTI Al Munawwarah menduduki tempat kedua di dalam kelas dalam peperiksaan akhir tahun dan mendapat markah penuh dalam lima subjek. Kedua, Najihah dalam Tahun 3 bersekolah di Sekolah Islam Al Farabi, Meru mendapat tempat pertama dalam kelas dan keseluruhan dan berjaya mengekalkannya tiga tahun berturut-turut. Ku doakan agar Najihah terus istiqamah dalam pelajarannya.

Ketiga, Arif dalam Tahun 5 mendapat 3A 2B untuk subjek akedemik dan Jayyid Jiddan dalam Diniah. Perlu lebih usaha, istiqamah dan lebih bersiap-siaga untuk menghadapi ujian sebenar dalam Tahun 6 nanti.

Dan yang paling menggembirakan kami sekeluarga, Adilah yang telah mendapat 5A dalam UPSR dan Mumtaz dalam PSRA. Juga terpilih sebagai Tokoh Murid 2009 Sekolah Islam Al Farabi, Meru. Aku tidak berniat untuk membangga diri tapi kejayaannya turut dikongsi bersama oleh rakan-rakan dan guru-gurunya. Aku amat terhutang budi dengan mereka yang banyak membantu menyuntik semangat dan komitmen Adilah untuk meraih kejayaan.

Namun, bagiku kejayaan dunia ini hanyalah sementara dan tidak mutlak. Ianya sekadar peristiwa manis yang pasti berlalu menjadi sejarah yang tidak dilupakan. Aku mengharapkan agar anak-anakku bukan sahaja cemerlang di dunia tetapi juga cemerlang di akhirat yang kekal abadi. Wallahua'lam...

Ya Allah, kurniakanlah kami kecemrlangan di dunia dan kurniakanlah kami kecemerlangan di akhirat serta jauhkan kami dari azab seksa kuburmu yang panas membara. Amiin...

No comments: